Aragaz Zanussi.

Peste tot in Europa!

aragaz zanussi

TOP 3 ARAGAZURI ZANUSSI

ZCG210M1WA

Aragaz Zanussi

Aragaz Zanussi

ZCG512G1WA

Aragaz Zanussi

Aragaz Zanussi

CG612H1XA

Aragaz Zanussi

CG612H1XA

DESPRE ZANUSSI

Zanussi este unul dintre cele mai importante branduri europene atunci cand vine vorba de electrocasnice. Teoretic este o firma italiana pentru ca a fost infiintata in urma cu un secol de Antonio Zanussi, mai intai ca un atelier in nord-estul Italiei. In realitate, de la mijlocul anilor 80, brandul a fost cumparat de multinationala suedeza Electrolux. Gama de produse Zanussi este diversa. Sub acest brand sunt produse electrocasnice de bucatarie, de curatenie, de spalat etc. Aragazurile sunt unele dintre cele mai cunoscute produse si despre ele vom vorbi in randurile de mai jos.

TIPURI DE ARAGAZURI ZANUSSI

Zanussi comercializeaza toate gamele de aragazuri, mai putin cele cu plita electrica. Cuptorul poate fi electric insa nu si plita, care este pe gaz. E posibil sa existe si acestea insa in magazine nu am vazut. Puteti insa gasi un astfel de aragaz comercializat de firma insa sub brandul Electrolux.

Pe piata gasim astfel doua mari tipuri de aragazuri Zanussi. Prima categorie este cea a aragazurilor pe gaz, adica cele care au atat cuptorul cat si plita pe gaz. A doua categorie este cea a aragazurilor mixte, in care plita e pe gaz si cuptorul este electric.

Se poate observa un lucru interesant la aragazurile Zanussi. In Romania se comercializeaza in principal aragazurile cu un singur cuptor si doua rafturi, care sustin in timpul coacerii doua tavi. Evident exista suporturi pentru mai multe rafturi astfel incat pentru anumite preparate, cum at fi pizza, se pot coace produse chia si in trei tavi. Partea interesanta este ca Zanussi incearca sa impuna pe piata aragazurile cu doua cuptoare, adica fiecare raft intalnit la aragazurile clasice are propriul compartiment, cu propria usa, ajutand astfel la o economisire a gazului sau a electricitatii pentru ca se consuma strict cat este nevoie. Acestea se gasesc in special pe piata din Marea Britanie. In Romania se gasesc mai greu.

Indiferent de tipul de care vorbim, plita aragazurilor Zanussi are cate patru arzatoare. De regula, dimensiunile aragazurilor sunt cele clasice, putand fi incorporate usor intr-o mobila de bucatarie sau folosite separat. Pot fi racordate la reteaua de gaze sau la o butelie, prin simpla schimbare a duzelor. Daca le veti folosi la butelie trebuie sa ii specificati acest lucru comerciantului pentru ca de regula ele vin montate cu duzele pentru reteaua de gaz.

FUNCTII ALE ARAGAZURILOR ZANUSSI

Una dintre cele mai utile functii ale aragazurilor Zanussi este cea de aprindere electrica. Daca la plite nu simtim nevoia unei astfel de functii, desi este binevenita, la cuptoare este necesara pentru a evita parlirea. In general la cuptoare gazul trebuie sa iasa intr-o anumita cantitate pentru a ajunge flacara la el iar daca folosim o bricheta este aproape imposibil sa nu fim atinsi de foc.

O alta functie importanta este cea de oprire automata a gazului atunci cand se stinge flacara. In felul acesta nu vor aparea accidente grave provocate de acumularile de gaze si nu veti sta mereu cu o teama ca cei mici, lasati acasa, se pot juca la aragaz. In plus, aceasta functie ingreuneaza aprinderea anumitor tipuri de aragazuri Zanussi.

Cuptoarele aragazurilor Zanussi se curata usor si aproape singure prin intermediul unei tehnologii pe care o gasim pe aproape toate aragazurilor. E vorba de curatarea pirolitica. Pur si simplu cuptorul se curata aproape singur prin atingerea unui buton. Timp de 60 sau 90 de minute temperatura din interiorul cuptorului ajunge la 500 de grade Celsius astfel incat murdaria din interior se transforma in pulbere, fiind mult mai usor de indepartat cu o carpa.

Cuptoarele aragazurilor Zanussi sunt construite in asa fel incat sa satisfaca toate exigentele. Au timer astfel ca e suficient sa fie bagate la copt preparatele si cuptorul sa se stinga la un moment dat, prestabilit. Unele dintre ele au functia de decongelare, ventilator pentru uniformizarea temperaturii etc. In functie de tipul de preparate se poate genera caldura doar din partea de jos a cuptorului, atat din partea de jos cat si din partea de sus, dar si prin activarea functiei „grill” care face ca temperatura sa ajunga pana la 210 grade Celsius, fiind indicata pentru frigerea la gratar a alimentelor plate.

INTREBARI FRECVENTE DESPRE ARAGAZURILE ZANUSSI

De ce nu produce scantei generatorul de scantei al aragazurilor Zanussi?

Cauzele acestui lucru pot fi mai multe. In primul rand e posibil ca aragazul Zanussi sa nu fie contectat la o priza, sa nu fie conectat corect sau sa nu existe curent pe priza respectiva. In al doilea rand e posibil sa se fi declansat siguranta. Nu in ultimul rand e posibil sa nu fi pozitionat corect capacul si coroana arzatorului. Trebuie verificata fiecare pista inainte de a duce aragazul in service.

Se poate verifica foarte simplu daca aragazul Zanussi primeste curent. Daca raspunsul este afirmativ atunci trebuie sa va asigurati ca nu exista nici o problema la asezarea capacului si coroanei arzatorului. Daca nu acestea sunt cauzele atunci trebuie verificata siguranta. In cazul in care aceasta sare in mod repetat atunci trebuie schimbata priza si la ea nu mai trebuie conectate alte aparate.

De ce se stinge flacara imediat ce aprindem aragazul Zanussi?

Aceasta este o masura de siguranta pentru a nu aparea scurgeri de gaze. In fata arzatoarelor de pe aragazurile Zanussi exista un termocuplu care permite gazului sa iasa doar cand acesta ajunge la o anumita temperatura. Ca atare, trebuie sa tineti butonul de aprindere apasat cateva secunde. Din pacate, daca dupa aproximativ zece secunde flacara nu sta aprinsa singura, nu aveti ce face decat sa mergeti la un service.

De ce flacara aragazurilor Zanussi este neuniforma?

Daca observati ca vasele se inegresc repede sau flacara este slaba exista mai multe cauze. Prima dintre acestea o reprezinta resturile de mancare existente in injectorul principal al arzatorului, adica pe circuitul gazului. O alta cauza este faptul ca butelia este aproape de a se termina. De asemenea, este posibil sa nu aveti duzele potrivite. Cele pentru racordarea la reteaua publica de gaz sunt diferite de cele pentru racordarea la o butelie. Ele sunt usor de schimbat si sunt relativ ieftine. Se inlocuiesc cu ajutorul unui inbus.

Articole informative
Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled