Aragaz Bosch.

Gateste la modul serios cu Bosch!

aragaz bosch

TOP 3 ARAGAZURI BOSCH

HXN39BD50

Aragaz Bosch

Aragaz Bosch HXN39BD50

HKS59D250

Aragaz Bosch

Aragaz Bosch

HXN39AD50

Aragaz Bosch

HXN39AD50

DESPRE BOSCH

Bosch este o companie germana care in decurs de peste un secol a oferit solutii pentru diverse sectoare economice, de la industria aeronautica si miniera pana la locuintele oamenilor de rand sau pentru construirea lor. In general pentru publicul larg este cunoscuta pentru sculele electrice insa de asemenea compania produce si electrocasnice, printre care si frigidere sau aragazuri.

Cel putin in ceea ce priveste aragazurile, Bosch se distinge de alte companii prin faptul ca se orienteaza in special pe produse premium, care au incorporate cele mai noi tehnologii. Din acest motiv majoritatea aragazurilor au costuri ridicare, peste media celorlalte branduri. Uneori compania le numeste pur si simplu masini de gatit.

TIPURI DE ARAGAZURI BOSCH

Bosch comercializeaza trei mai tipuri de aragazuri casnice. Evident, e vorba de cele pe gaz, cele electrice si cele mixte, care au cuptorul electric si plita pe gaz. Intalnim o astfel de clasificare si la alte branduri insa preturile sunt cel putin duble de data aceasta, chiar si fata de brandurile mari astfel ca ne intrebam  de ce. Raspunsul ar putea fi acela ca germanii pun mare accent pe calitatea materialelor din care sunt construite si pe modul in care sunt asamblate astfel ca la dimensiuni egale, capacitatea cuptoarelor este mai mare, iar acesta este doar unul dintre exemple.

Aragazurile pe gaz Bosch pot avea o plita clasica, pe care o vedem cam la toate aparatele de acest fel insa poate avea si o plita din sticla vitroceramica, astfel incat este foarte usor de curatat. Practic arata ca o plita electrica cu arzatoare numai ca incalzirea vaselor se face doar la arzatoare. Se puncteaza astfel atat la partea de design cat si la cea de intretinere, fara a se diminua intr-un fel calitatea prepararii mancarii.

Cuptorul acestora, fiind pe gaz, are mai putine functii de gatire decat cele electrice. Beneficiaza de elementul de incalzire din partea inferioara dar si de elementul de incalzire de tip grill din partea superioara. Fata de alte aragazuri de acest tip, cuptoarele aragazurilor Bosch au un volum mult mai mare, de peste 70 de litri. Sub cuptor, o partea dintre acestea au sertare pentru depozitarea vaselor.

Aragazurile electrice Bosch vin cu aproape toate caracteristicile celor pe gaz si de asemenea vin cu propriile functii si tehnologii, cum ar fi gatitul 3D Plus, prin care mancarea este gatita uniform prin distribuirea aceleiasi temperaturi in toate zonele cuptorului.

Aragazurile mixte Bosch sunt cele cu plita pe gaz si cuptorul electric. Acestea combina perfect avantajele aragazurilor pe gaz cu cele ale aragazurilor pe curent. In principiu se considera ca gatitul pe gaz este mai economic, neexistand diferente in ceea ce priveste calitatea gatitului pe plita, insa cuptoarele electrice sunt mai bune pentru ca au mai multe functii si temperatura poate fi distribuita uniform.

TEHNOLOGIILE ARAGAZURILOR MARCA BOSCH

Aragazurile Bosch beneficiaza de o serie de tehnologii si functii care fac mai economica si mai confortabila folosirea lor. De asemenea, acestea ofera o siguranta suplimentara si fac posibila gatirea perfecta a tuturor tipurilor de preparate, la fel ca preparatele gatite intr-un cuptor sau aragaz profesional.

Cele mai noi fac parte cu toate din clasa energetica A, sau dintr-o clasa superioara. Tehnologiile Bosch fac mai economica cu pana la 30% chiar si gatirea cu gaz. Cea mai mare economie, in raport cu alte aragazuri, se face atunci cand se activeaza functia de gatire rapida.

Usile cuptorului au sistemul SoftClose prin care se amortizeaza inchiderea lor. De asemenea, geamurile au mai multe straturi, iar la o parte dintre cuptoare temperatura exterioara nu depaseste 40 de grade Celsius, indiferent de temperatura din interior. In felul acesta se face o usoara economie, insesizabila pe termen scurt, dar care exista pentru mancarea se coace mai repede beneficiind de toata caldura produsa, care nu se mai pierde in exterior. In acelasi timp se evita ranirea mainilor atunci cand din greseala se atinge geamul.

Aragazurile Bosch au in general in jur de 10 functii de gatire. Functiile de gatire de tip grill sunt de trei feluri: cu convectie aer, variabil – suprafata mica si variabil – suprafata mare. Functia de convectie aer 3D este una dintre cele mai complexe deoarece temperatura este distribuita uniform in cuptor. Functia de gatit pizza si cea de dezghetarea sunt alte cateva dintre functiile intalnite.

Afisajul electronic este in general generos si poate beneficia de programator automat atat de oprire a aragazului dar si de pornire a lui. Acesta ajuta la activarea si dezactivarea tuturor functiilor, informand permanent in ce stare se afla aragazul.

In ceea ce priveste intretinerea, cuptoarele Bosch au integrat sistemul de autocuratire catalitica, ceea ce inseamna ca odata ce aceasta este pornit nu mai trebuie decat sa fie indepartata mizeria arsa si facuta scrum cu o carpa. Cu alte cuvinte in loc de a se pierde in jur de o jumatate de ora pentru a se curati cuptorul, doua sau trei minute de efort devin suficiente pentru a indeparta mizeria din interiorul cuptorului.

Articole informative
Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled