Aragaz Beko.

Nu stii cu ce sa inlocuiesti vechiul aragaz? Ai ajuns in locul potrivit!

aragaz beko

TOP 3 ARAGAZURI BEKO

FSM52330DAO

Aragaz Beko

FSM52330DAO

DESPRE BEKO

Beko a luat nastere in Turcia in 1967 si in prezent este unul dintre bradurile detinute de compania Arcelik, care detine si brandul Arctic. In general compania este cunoscuta pentru frigidere si electrocasnicele de mici dimensiuni insa aragazurile sunt la fel de apreciate pentru ca sunt competitive, avand un raport calitate-pret bun. In Romania acestea se afla de multi ani in topul vanzarilor.

Tipuri de aragazuri Beko

Ca si alte companii de top, Beko incearca sa vina mai mult cu lucruri noi pentru aragazurile sale decat sa diversifice gama de produse. Aproape toate plitele aragazurilor comercializate in Romania sunt pe gaz, iar cuptorul poate fi electric sau pe gaz. Asadar am putea spune ca aragazurile Beko pot fi puse in doua categorii mari, in functie de tipul cuptoarelor. In realitate, in anumite tari precum Marea Britanie exista si aragazuri Beko cu plita electrica si de regula cuptorul este impartit in doua compartimente. De asemenea, chiar daca nu le gasim intr-un magazin obisnuit, Beko produce si aragazuri profesionale, care pot avea chiar si plite cu opt arzatoare.

Evident, fiecare aragaz Beko se distinge intr-un fel sau altul de celelalte aragazuri, prin functii, tehnologii, design etc. In principiu cam toate au aprindere electrica si elemente de siguranta astfel incat sa nu le permita celor mici sa le aprinda si sa nu existe scurgeri de gaz, pentru ca dupa cum am spus aproape toate merg pe baza de gaz, cel putin pentru alimentarea plitelor. Majoritatea au o latime de 50 sau 60 de centimetri.

Functiile aragazurilor Beko

Beko a reusit sa integreze in aragazurile sale o serie de tehnologii si functii. Potrivit companiei, consumul de electricitate este redus cu 40% fata de alte aragazuri similare, adica cele din clasa A, iar in acest sens Beko detine mai multe acreditari. In felul acesta factura de curent nu este incarcata atunci cand se coace in mod regulat.

Majoritatea aragajelor Beko au mai multe functii de gatire in cuptor, de regula pana la 12. Printre acestea sunt cele de gatire lenta, de gatire rapida, de uniformizare a temperaturii, de pastrare calda a mancarii si de gatit 3D. Desi suna usor de domeniul stintifico-fantastic, gatitul 3D nu e ceva suprarealist ci se refera la faptul ca mancarea este gatita cu intensitate din toate partile pentru a nu exista riscul sa sa coaca intr-o parte in timp ce in alta parte sa ramana cruda.

Timer-ul integrat pe aragazurile Beko este destul de util pentru ca se poate regla durata de coacere a unui produs. De asemenea, becul din interior ajuta la verificarea gradului de coacere fara a se deschide cuptorul. Pe langa timer se poate regla temperatura din interiorul cuptorului de la 40 de grade Celsius pana la 280 de grade Celsius cu o precizie din 5 in 5 grade. E posibil ca unele aragazuri sa aiba aceasta functie.

Surf este o tehnologie care ajuta si ea la o coacere uniforma a preparatelor. Aerul fierbinte este suflat pe peretii laterali ai cuptorului aragazului astfel incat mancarea sa nu se coaca doar pe fundul tavii sau pe partea de sus.

O functie extrem de utila, in special atunci cand aragazul este racordat la reteaua publica de gaz, este aceea de reglare a presiunii gazului. Cand presiunea pe retea nu este la parametrii normali, se poate regla din aragaz. Mentionam insa ca aragazul nu poate creste presiunea maxima de pe retea ci doar poate sa o reduca.

Functia de curatire catalica este si ea importanta pentru ca ne scuteste de cateva zeci de minute bune pe care ar trebui sa le pierdem cu curatirea cuptorului dupa aproape fiecare gatire. Desi am fi tentati sa lasam cuptorul necuratat, acest lucru nu este indicat pentru ca grasimea intarita poate lua foc la un moment dat. Geamurile cuptorului sunt si ele usor de curatat pentru ca sunt construite in asa fel incat sa nu atraga grasimea, iar unele modele pot fi trase din suport si spalate separat. Tehnologia folosita pentru geamuri se numeste CleanZone si ajuta la indepartarea mizeriei fara solutii de curatare.

Functia Booster, ajuta la reducerea cu pana la 35% a timpului de asteptare pana cand cuptorul trebuie sa ajunga la temperatura dorita. Aceasta functie este utila si atunci cand se curata cuptorul pentru ca incingerea rapida a acestuia usuca mizeria produsa in timpul gatirii si astfel se curata mai usor, doar cu ajutorul unei carpe uscate. Nu folositi solutii pe baza de alcool, mai ales daca urmeaza sa folositi in scurt timp cuptorul.

In ceea ce priveste gatirea in cuptor, aragazurile Beko au mai multe functii care reies practic dintr-o combinare variata a punerii in functiunea a elementelor de incalzire si a ventilatorului. Se poate pune in functiune doar elementul de incalzire inferioara, doar elementul de incalzire de tip „grill”, doar ventilatorul, ventilatorul si grill-ul, ventilatorul si incalzirea inferioara etc. Atunci cand se foloseste doar ventilatorul, fara nici un element de incalzire, se pune in miscare functia de dezghetare lenta la temperatura camerei sau de racire a alimentelor.

Intrebari frecvente despre aragazurile Beko

Pot monta o butelie GPL pe un aragaz Beko?

Multe dintre modelele de aragazuri Beko suporta GPL-ul insa este nevoie de o alta instalatie, iar ea poate fi furnizata de Beko daca contactati compania si precizati numarul modelului de aragaz. Montarea instalatiei trebuie facuta de o persoana autorizata.

De ce se inegresc vasele dupa incalzirea pe aragazurile Beko?

O cauza a inegririi vaselor poate fi flacara ce nu arde corespunzator din cauza faptului ca presiunea gazului nu este reglata cum trebuie. Acest lucru se poate face cu o surubelnita prin actionarea surubului de reglare a debitului de gaz, pe care il gasiti indicat in manualul de utilizare al aragazurilor Beko, in cazul in care nu stiti care este. La reglajul standard, trebuie sa rotiti surubul in sensul acelor de ceasornic daca folositi GPL si invers daca folositi gaz natural. Inaltimea normala a unei flacari drepte, la cel mai mic nivel al arzatorului, ar trebui sa fie de 6-7 centimetri. Trebuie sa faceti acest reglaj pentru ca daca el nu este optim, nu doar ca s-ar putea inegri vasele dar scade si eficienta termica.

De ce nu se incalzeste cuptorul aragazului Beko?

Daca vorbim de un cuptor electric trebuie verificat mai intai daca primeste curent. In cazul unui raspuns pozitiv atunci problema ar putea fi generata de faptul ca nu a fost setata temperatura la care trebuie sa se ajunga, iar in cazul aragazurilor cu ceas trebuie setata ora pentru ca nesetarea ei poate genera si alte probleme cum ar fi aceea ca nu se mai produce scanteia de aprindere. Daca problema persista ar trebui sa apelati la un service.

Articole informative
2 Comentarii
  1. Alexandru
    iulie 13, 2017 la 12:56 pm

    Va spun si voua un lucru pe care n-as vrea sa-l repetati pe viitor. Daca vreti sa curatati un aragaz Beko cu plita vitroceramica ati face bine sa luati solutii speciale pentru asta si sa curatati cu atentie, deoarece se zgarie daca nu folositi solutia potrivita si instrumentul potrivit.
    Exista si o chestie speciala, un fel de spatula, pentru indepartarea ramasitelor arse si intarite pe sticla ceramica. Eu am reusit sa o zgarii pe a mea. Initial am dat vina pe brand dar se pare ca nu doar aragazurile Beko fac asta si problema era de la mine.

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled