Aragaz Arctic.

Devino expert in gastronomie cu aragazurile Arctic.

aragaz arctic

TOP 3 ARAGAZURI ARCTIC

AGG5611DTTLX

Aragaz Arctic

AGG5611DTTLX

AGM5611DTTL

Aragaz Arctic

Aragaz Arctic AGM5611DTTL

DESPRE ARCTIC

Cand vorbim de electrocasnice, Arctic este cel mai cunoscut brand romanesc. Compania a fost infiintata la Gaesti in 1968 si a functionat ca una de stat pana a fost privatizata in 1997. Cu timpul actionarii s-au schimbat insa brand-ul a ramas cel putin la fel de apreciat. In prezent acesta este detinut de compania turca Arcelik, care a reusit sa mareasca capacitatea de productie in ultimii ani, iar peste 80% dintre produse merg la export.

Aragazurile Arctic abordeaza atat clasa low cost cat si pe cea medie, iar produsele sunt in general printre cele mai bune daca luam in calcul criteriul calitate-pret. Nu trebuie uitat faptul ca Arcelik este in momentul de fata una dintre cele mai mari companii producatoare de electrocasnice din Europa si din intreaga lume.

 

Tipuri de aragazuri Arctic

Arctic produce in general aragazuri clasice, care nu difera foarte mult fata de ce stiam ca inseamna un astfel de produs. In principiu plita este pe gaz si are patru arzatoare astfel ca la o prima vedere nu observam nimic schimbat. Ea poate avea insa cateva functii suplimentare cum ar fi autoaprinderea, siguranta la aprindere sau timer-ul.

Aragazurile Arctic pot avea cuptor electric sau pe gaz. In general cele mai ieftine sunt pe gaz, iar cele cu un pret mai mare sunt electrice. Un alt criteriu dupa care pot fi diferentiate aragazurile Arctic sunt dimensiunile iar aici se disting trei tipuri de aparate. Acestea pot fi de 50×50 ori de 60×60 centimetri sau pot combina cele doua dimensiuni astfel incat partea din fata si cea din spate sa aiba 50 de centimetri, iar lateralele sa fie de 60 de centimetri. Inaltimea este de regula de 85 de centimetri.

Ca un element de noutate fata de ce stiam despre aragazurile Arctic acestea pot avea capacul plitei din sticla insa exista in continuare si aragazuri cu capac din metal. Observam astfel ca de aici putem distinge alte doua tipuri de aragazuri insa in esenta ele sunt cam aceleasi, existand doar o diferenta de desing.

Tehnologii utilizate si dezvoltate de Arctic

Spuneam mai devreme ca aragazurile Arctic pot avea timer, butoane cu autoaprindere sau elemente de siguranta. Toate cele trei functii sunt absolut necesare pentru un aragaz din ziua de astazi. Timer-ul ne ajuta sa ne programam timpul de coacere a preparatelor in cuptor astfel incat atunci cand uitam de mancare ea sa nu se arda.

O mare parte dintre aragazurile Arctic intrerup alimentarea cu gaz atunci cand flacara se stinge astfel incat nu pot aparea scurgeri de gaz care sa provoace accidente cu urmari grave. Acest sistem de siguranta se numeste Safety Plus. De asemenea, in special in cazul aragazurilor electrice nu mai trebui folosita o bricheta sau chibrite pentru aprindere pentru ca prin simpla rotire a butoanelor aragazul se aprinde singur.

Unele dintre aragazurile Arctic au si functia grill astfel incat preparatele primesc caldura si din partea superioara a cuptorului. De asemenea acestea pot avea si rotisor pentru prepararea carnii. Din pacate nu toate aragazurile electrice au aceste functii astfel incat trebuie sa urmariti cu atentie acest aspect.

Accesorii pentru aragazurile Arctic

O parte dintre accesorii vin la pachet cu aragazul astfel incat ele nu mai trebuie cumparate separat. Din pacate e putin probabil sa cumparati aragazul cu toate accesoriile posibile. Rolul acestora este multiplu. Unele dintre ele ajuta la sporirea confortului in timpul gatirii, altele ajuta la protectia aragazului sau contribuie la realizarea unor economii.

Spre exemplu se pot face economii atunci cand in cuptor se gatesc mai multe preparate in acelasi timp. In general in cuptoare se pot monta in jur de cinci rafturi de tip grilaj pe care se pot pune diverse tavi. E putin probabil sa se poata baga cinci tavi adanci in acelasi timp insa Arctic pune la dispozitie si tavi joase pentru fripturi. De asemenea, pe langa cele doua tavi se mai pot baga tavi speciale pentru copt sau pentru produse de patiserie. Exista si grilaje de tip tava in care carnea poate fi preparata fara sa ia contact cu grasimea scursa din ea. In cazul de fata e obligatoriu sa se puna sub raft o tava pentru ca grasimea sa nu ia contact cu rezistenta cuptorului sau cu flacara pentru a nu lua foc.

In ceea ce priveste protectia aragazului Arctic se poate cumpara un scut termic care se monteaza in gura superioara a cuptorului atunci cand se gateste la grill cu usa deschisa. Acesta impiedica temperatura ridicata si reziduurile sa ajunga la panoul de control si la butoane.

Articole informative
Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled